U bent hier: Home / Baby & Kids / Voeden & koken

Lussiknie!

Lussiknie!
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 20-02-2015

Peuters en groente. Tot voor kort aten ze (bijna) alles, onze oudsten. De jongste was van meet af aan al kieskeurig; reken maar dat die heel duidelijk laten weten wat madam niet zint. Maar de tweeling at hun groente vaak beter dan aardappeltjes of vlees. Vlees is nog steeds geen favoriet, maar sinds kort wordt er, meestal zelfs al vóór ze gezien hebben wat er in de pan zit, al direct “Ik vind dat niet zo lekker” geroepen. En dat is nog in het gunstige geval, want zeer regelmatig klinkt ook het wat minder genuanceerde “Dat lussiknie!” Ook al lustten ze het een paar maanden terug heus wel, sterker nog, gingen hun bordjes toen nog schoon leeg...

Lees verder...

Van fles naar beker

Van fles naar beker
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 07-10-2014

Onze kleine meis is inmiddels alweer ruim tien maanden. Ja ja, waar blijft de tijd. Maar naast de vaste hapjes, is het nu ook ruimschoots tijd voor een bekertje om uit te drinken in plaats van alleen haar fles. Drinken uit een 'gewone beker' gaat al heel goed, maar een tuitbeker vindt ze toch nog steeds erg moeilijk.

Lees verder...

Aan tafel!

Aan tafel!
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 12-07-2014

Als iedere ouder wil is graag het beste voor mijn kindjes. Zo ook op het gebied van eten en drinken. Maar wat echt goed en gezond eten en drinken is, daar verschillen de meningen nogal over. Ik ben geen totale purist, ik ben geen vegetariër of veganist en ik eet ook niet strikt biologisch. En ik mag ook graag zo nu en dan genieten van wat zoetigheid, dus koolhydraatarm is ook niet aan mij besteed. De meeste rages vind ik vaak wat te ver gezocht, of te ingewikkeld, of zelfs simpelweg te duur. Want helaas is het maar al te waar, echt gezond eten is vaak duurder dan ongezond(er) voedsel.

Lees verder...

Soorten flesjes; wat te kiezen?

Soorten flesjes; wat te kiezen?
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 27-06-2014

Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, wist ik het heel zeker; ik wilde borstvoeding geven. De beste voeding voor mijn baby, een knus, uniek moment tussen moeder en kind, en altijd beschikbaar in de juiste hoeveelheden, op de juiste temperatuur. Als je baby honger heeft is het simpelweg aanleggen, niks flesjes verwarmen en poeder afmeten, en naderhand niets schoon te maken of uit te koken.

Lees verder...

Document acties
Welkom

Foto van ons voor Welkomst portlet


Hallo, en welkom op onze blog; Stijl & Schatjes!


Wij zijn twee zussen die samen een blog zijn begonnen en schrijven over beauty, verzorging en het leven met en zonder jonge kinderen.


Nieuwsgierig naar wie wij zijn?

Lees verder bij Over ons