U bent hier: Home / Baby & Kids / Verzorging & fashion

Inpakstress

Inpakstress
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 15-03-2015

Twee weken geleden zijn wij een (welverdiend mag ik wel zeggen) weekendje met de kinders, beide oma’s en hond naar Winterberg geweest. Maar waar manlief voor een weekend bij wijze van spreken genoeg heeft aan een tandenborstel en een schone onderbroek, gaat er bij mij een strak uitgestippelde planning aan vooraf. En eerlijk is eerlijk, voor mij is het maken van een inpaklijstje, taakverdeling en het daadwerkelijke pakken ook wel een deel belangrijk deel van de voorpret. Het hoort er bij, en het brengt me alvast in de stemming...

Lees verder...

Mijn favo baby- en kinder zomer items

Mijn favo baby- en kinder zomer items
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 04-08-2014

Het is weer zomer, mijn favoriete tijd van het jaar. Lange dagen, veel licht, lekker buiten zijn. Hoewel ik de knusse donkere dagen voor Kerst ook best op waarde kan schatten, geef ik toch zeer sterk de voorkeur aan de zomer. Let's face it, ik ben gewoon een koukleum, plus ik word nog net niet depressief van die dagen waarin je 's ochtends met donker van huis gaat en 's avonds thuiskomt als de zon al lang weer onder is. Maar voor nu kunnen we hopelijk nog een goed aantal weekjes genieten van picknicks in het park, zwoele zomeravonden en 'zonder jas naar buiten' :) En daarom wil ik jullie vandaag graag vertellen over een aantal van mijn favoriete zomer en vakantie items voor baby en kind.

Lees verder...

Bugaboo Bag

Bugaboo Bag
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 29-07-2014

Vanaf september is er een nieuwe verzorgingstas van Bugaboo verkrijgbaar. De Bugaboo Storksak. Storksak is een exclusief Brits merk dat luier- en verzorgingstassen op de markt brengt die niet alleen praktisch maar ook chic en modieus zijn. Zo kun je de tassen van Storksak ook na de luiertijd nog prima als gewone tas gebruiken. Maar omdat ik al in het bezit ben van een uitstekende Bugaboo bag, en omdat er toch een behoorlijk prijskaartje aan zal hangen ben ik bang dat ik die aankoop er helaas toch echt niet door ga krijgen bij de ballotage-commissie...

Lees verder...

Riemann's P20 zonbescherming

Riemann's P20 zonbescherming
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 24-07-2014

Ik ben echt gek op de zomertijd, maar als 'soort van' roodharige heeft een dag buiten in de zon doorbrengen ook één grote uitdaging; verbranden. Met een lichte, sproetige huid als de mijne kan zelfs een uurtje in de volle zon al uitmonden in een bijzonder pijnlijke avond met vuurrode schouders, neus en/of andere lichaamsdelen, waar zelf de beste aftersun en cooling-gels niet tegen op kunnen.

Lees verder...

Hip traphekje: Lascal Kiddyguard

Hip traphekje: Lascal Kiddyguard
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 02-07-2014

Voordat we vorig jaar naar onze huidige woning verhuisden, woonden we met de tweeling in een benedenwoning. Wat aan de krappe kant, met een drukke straat, weinig parkeergelegenheid en een trein voor ons huis langs, maar het had zeker ook zijn goede kanten. Zo zaten we lekker op loopafstand van het centrum en het park, en woonden we gelijkvloers. Best handig met twee baby's, als je niet voor ieder slaapje een paar trappen op en af hoeft. Maar nu wonen we in een hoekhuis, compleet met kelder, slaapverdieping en zolder. Heerlijk al die ruimte, maar het brengt wel nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid. Opeens hadden we, naast de ons al bekende stopcontact beschermers, ook traphekjes nodig.

Lees verder...

Battle of the soaps

Battle of the soaps
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 18-06-2014

Vraag om het even wie dan ook om een merk voor baby verzorgingsproducten te noemen en ik denk dat wel 95% je als antwoord “Zwitsal” zal geven. Op de vraag aan welk product men zelf de voorkeur geeft of zou geven zijn de meningen denk ik een stuk meer verdeeld. Of je bent gek op het welbekende Zwitsal-luchtje, of je vindt het helemaal niks.

Lees verder...

Early birds; de eerste herinnering

Early birds; de eerste herinnering
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 16-06-2014

Toen ik er achter kwam dat we een tweeling verwachtten was dat natuurlijk behoorlijk wennen. Maar na de eerste shock en alle vragen die rijzen over de praktische invulling, ga je beseffen dat het toch best wel heel erg bijzonder is, twee kindjes tegelijk. Toch veranderde er een hoop in het beeld dat ik vooraf gevormd had en de wensen die ik had rondom de zwangerschap en bevalling. Een van de belangrijkste is natuurlijk de verplichte overdracht naar de gynaecoloog. Leuk was dat ik bij iedere controle even binnen mocht spieken vanwege de frequente groeiecho's. Maar die zo gewenste thuisbevalling was wel in een klap van de baan. Met goede reden uiteraard, bij een tweelingzwangerschap is er een groter risico op vroeggeboorte en complicaties.

Lees verder...

Tweedehands, een tweede kans

Tweedehands, een tweede kans
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 04-06-2014

Op zich ben ik best redelijk zuinig ingesteld. Zo niet uit principe, dan wel uit noodzaak. Met een tweeling hoef je dan wel niet àlles dubbel aan te schaffen, toch is er wel een hoop dat je in tweevoud nodig hebt. Als je een jongen en een meisje hebt, dan kun je in het begin nog wel goed weg met uni-sex, maar naarmate Fenne steeds meer meisje werd en Jens steeds meer een stoere knul, werd steeds duidelijker dat ieder toch op zijn minst een eigen garderobe vereist.

Lees verder...

Document acties
Welkom

Foto van ons voor Welkomst portlet


Hallo, en welkom op onze blog; Stijl & Schatjes!


Wij zijn twee zussen die samen een blog zijn begonnen en schrijven over beauty, verzorging en het leven met en zonder jonge kinderen.


Nieuwsgierig naar wie wij zijn?

Lees verder bij Over ons