U bent hier: Home / Baby & Kids / Slapen & spelen

Verhaaltje, liedje, glaasje water: bedtijdrituelen

Verhaaltje, liedje, glaasje water: bedtijdrituelen
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 15-07-2014

Elke ouder zal in meer of mindere mate een vaste volgorde van handelen hebben bij het naar bed brengen van zijn of haar kindje. Wij mensen zijn toch immers gewoontedieren. En dat is alleen maar handig in deze situatie, als ik de literatuur over het onderwerp 'kinderbedtijd' mag geloven. Kinderen hebben behoefte aan structuur, vooral tijdens de laatste momenten van de dag, vlak voor ze zichzelf naar dromenland mogen begeleiden.

Lees verder...

Rust rond het slapen; inbakermethoden

Rust rond het slapen; inbakermethoden
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 21-06-2014

De eerste weken en maanden met een baby zijn hectisch, maar ik denk dat wij ons in onze handen mogen knijpen dat de tweeling geen van beide echt last heeft gehad van krampjes of zelfs een regelrechte huilbaby was. Maar hoewel geen van beide heel veel huilde, waren ze wel onrustige slapertjes. Met name Jens was zo ontzettend druk met zijn armpjes dat hij zichzelf steeds wakker sloeg. Al in het ziekenhuis had men ons geinformeerd over de verschillende mogelijkheden van inbakeren, maar in het begin was ik wat huiverig. Toen ben ik wat verder gaan inlezen.

Lees verder...

The one and only: Baby's Only

The one and only: Baby's Only
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 13-06-2014

Ik ben niet snel ergens echt heel enthousiast over, en al helemaal niet als het een merk of product is dat je al gauw een rib uit je lijf kost. Maar heel af en toe kom ik iets tegen dat ik zo leuk, mooi of fijn vind dat ik het gewoon moet hebben. Toen ik zwanger was van Mare had een kennisje een ontzettend schattig gebreid speendoekje voor haar zoontje.

Lees verder...

Lekker dichtbij met de co-sleeper

Lekker dichtbij met de co-sleeper
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 11-06-2014

De afgelopen maanden heeft Mare in haar wiegje bij ons in de slaapkamer geslapen. Heerlijk vond ik dat, maar dat lieve kleine wiegje is nu toch echt te klein, en papa en mama waren er wel aan toe de slaapkamer weer voor onszelf te hebben, dus hebben we een paar weken geleden besloten dat het tijd werd ons meisje te gaan laten wennen aan slapen in het grote ledikant in haar eigen kamertje. Ze is ook alweer een half jaar oud; ons meisje wordt groter en ze was er aan toe.

Lees verder...

Tatu tatu, vroem vroem, miauw... speelgoedkabaal

Tatu tatu, vroem vroem, miauw... speelgoedkabaal
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 09-06-2014

Vanaf het allereerste stuk speelgoed dat ik voor ze kocht zei ik direct; dat elektronische herriespul gaat hem niet worden. Oh boy, was I naive.. Dat bleek echt niet buiten de deur te houden. Muziekjes, piepjes, dieren- en autogeluiden.. van alles hebben we wel iets liggen. En denk je in het begin er nog mee weg te komen door de batterijen te verwijderen, daar trappen de kleine smurfjes op den duur ook mooi niet meer in. En zie die smoeltjes dan maar eens te weerstaan als ze al hun charmes in de strijd gooien. Dus mama gaat overstag en het huis wordt weer gevuld met tatu tatu en miauw, kukeleku en vroem vroem..

Lees verder...

Een peuter met wielen..

Een peuter met wielen..
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 04-06-2014

Mijn zoon is gek op auto's, net als bijna ieder ander peuterjongetje. Zijn pyama en pantoffels; met auto's erop, zijn favoriete trui; met auto's erop, zijn leukste speelgoed; zijn autootjes. En zijn favoriete auto neemt hij als het aan hem ligt overal mee naartoe, naar de kinderopvang, met boodschappen doen, zelfs mee naar bed. Eet hij een boterhammetje of een koek? Dan moet de auto ook een hapje. Gaat hij 's avonds lekker naar bed? Dan moet de auto ook een kus en een dekentje. Totale devotie.

Lees verder...

Document acties
Welkom

Foto van ons voor Welkomst portlet


Hallo, en welkom op onze blog; Stijl & Schatjes!


Wij zijn twee zussen die samen een blog zijn begonnen en schrijven over beauty, verzorging en het leven met en zonder jonge kinderen.


Nieuwsgierig naar wie wij zijn?

Lees verder bij Over ons