U bent hier: Home / Baby & Kids

Inpakstress

Inpakstress
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 15-03-2015

Twee weken geleden zijn wij een (welverdiend mag ik wel zeggen) weekendje met de kinders, beide oma’s en hond naar Winterberg geweest. Maar waar manlief voor een weekend bij wijze van spreken genoeg heeft aan een tandenborstel en een schone onderbroek, gaat er bij mij een strak uitgestippelde planning aan vooraf. En eerlijk is eerlijk, voor mij is het maken van een inpaklijstje, taakverdeling en het daadwerkelijke pakken ook wel een deel belangrijk deel van de voorpret. Het hoort er bij, en het brengt me alvast in de stemming...

Lees verder...

Lussiknie!

Lussiknie!
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 20-02-2015

Peuters en groente. Tot voor kort aten ze (bijna) alles, onze oudsten. De jongste was van meet af aan al kieskeurig; reken maar dat die heel duidelijk laten weten wat madam niet zint. Maar de tweeling at hun groente vaak beter dan aardappeltjes of vlees. Vlees is nog steeds geen favoriet, maar sinds kort wordt er, meestal zelfs al vóór ze gezien hebben wat er in de pan zit, al direct “Ik vind dat niet zo lekker” geroepen. En dat is nog in het gunstige geval, want zeer regelmatig klinkt ook het wat minder genuanceerde “Dat lussiknie!” Ook al lustten ze het een paar maanden terug heus wel, sterker nog, gingen hun bordjes toen nog schoon leeg...

Lees verder...

Van fles naar beker

Van fles naar beker
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 07-10-2014

Onze kleine meis is inmiddels alweer ruim tien maanden. Ja ja, waar blijft de tijd. Maar naast de vaste hapjes, is het nu ook ruimschoots tijd voor een bekertje om uit te drinken in plaats van alleen haar fles. Drinken uit een 'gewone beker' gaat al heel goed, maar een tuitbeker vindt ze toch nog steeds erg moeilijk.

Lees verder...

"Die andere moeders doen ook maar wat..."

"Die andere moeders doen ook maar wat..."
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 01-10-2014

Als eerste; ik ben er weer! Na een welverdiende vakantie en korte persoonlijke break kan ik er weer aardig tegen aan. En vandaag wil ik graag aftrappen met een wat meer persoonlijk item. Stiekum best een beetje eng, maar wel een heel reëel en actueel topic in mijn leven momenteel, en ik ben wel benieuwd naar hoe jullie dit ervaren en hiermee omgaan.

Lees verder...

Mijn favo baby- en kinder zomer items

Mijn favo baby- en kinder zomer items
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 04-08-2014

Het is weer zomer, mijn favoriete tijd van het jaar. Lange dagen, veel licht, lekker buiten zijn. Hoewel ik de knusse donkere dagen voor Kerst ook best op waarde kan schatten, geef ik toch zeer sterk de voorkeur aan de zomer. Let's face it, ik ben gewoon een koukleum, plus ik word nog net niet depressief van die dagen waarin je 's ochtends met donker van huis gaat en 's avonds thuiskomt als de zon al lang weer onder is. Maar voor nu kunnen we hopelijk nog een goed aantal weekjes genieten van picknicks in het park, zwoele zomeravonden en 'zonder jas naar buiten' :) En daarom wil ik jullie vandaag graag vertellen over een aantal van mijn favoriete zomer en vakantie items voor baby en kind.

Lees verder...

Bugaboo Bag

Bugaboo Bag
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 29-07-2014

Vanaf september is er een nieuwe verzorgingstas van Bugaboo verkrijgbaar. De Bugaboo Storksak. Storksak is een exclusief Brits merk dat luier- en verzorgingstassen op de markt brengt die niet alleen praktisch maar ook chic en modieus zijn. Zo kun je de tassen van Storksak ook na de luiertijd nog prima als gewone tas gebruiken. Maar omdat ik al in het bezit ben van een uitstekende Bugaboo bag, en omdat er toch een behoorlijk prijskaartje aan zal hangen ben ik bang dat ik die aankoop er helaas toch echt niet door ga krijgen bij de ballotage-commissie...

Lees verder...

Riemann's P20 zonbescherming

Riemann's P20 zonbescherming
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 24-07-2014

Ik ben echt gek op de zomertijd, maar als 'soort van' roodharige heeft een dag buiten in de zon doorbrengen ook één grote uitdaging; verbranden. Met een lichte, sproetige huid als de mijne kan zelfs een uurtje in de volle zon al uitmonden in een bijzonder pijnlijke avond met vuurrode schouders, neus en/of andere lichaamsdelen, waar zelf de beste aftersun en cooling-gels niet tegen op kunnen.

Lees verder...

Toen vier vijf werd.

Toen vier vijf werd.
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 16-07-2014

In november afgelopen jaar is ons kleine meisje geboren. Ok, dat is geen nieuws meer, maar feit blijft wel dat de komst van een kindje altijd een grote gebeurtenis is, niet alleen voor de nieuwbakken papa en mama, maar misschien wel met name voor de nieuwe grote broer(s) en/of zus(sen). Hoe er op de gezinsuitbreiding gereageerd wordt door de al aanwezige kindjes kan enorm variëren, van volkomen extatische blijdschap tot complete afkeer. Maar meestal is het een stuk genuanceerder en kan een goede voorbereiding een hoop schelen. Zo ook in ons gezin.

Lees verder...

Verhaaltje, liedje, glaasje water: bedtijdrituelen

Verhaaltje, liedje, glaasje water: bedtijdrituelen
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 15-07-2014

Elke ouder zal in meer of mindere mate een vaste volgorde van handelen hebben bij het naar bed brengen van zijn of haar kindje. Wij mensen zijn toch immers gewoontedieren. En dat is alleen maar handig in deze situatie, als ik de literatuur over het onderwerp 'kinderbedtijd' mag geloven. Kinderen hebben behoefte aan structuur, vooral tijdens de laatste momenten van de dag, vlak voor ze zichzelf naar dromenland mogen begeleiden.

Lees verder...

Aan tafel!

Aan tafel!
door Erica Jacobs gepubliceerd op: 12-07-2014

Als iedere ouder wil is graag het beste voor mijn kindjes. Zo ook op het gebied van eten en drinken. Maar wat echt goed en gezond eten en drinken is, daar verschillen de meningen nogal over. Ik ben geen totale purist, ik ben geen vegetariër of veganist en ik eet ook niet strikt biologisch. En ik mag ook graag zo nu en dan genieten van wat zoetigheid, dus koolhydraatarm is ook niet aan mij besteed. De meeste rages vind ik vaak wat te ver gezocht, of te ingewikkeld, of zelfs simpelweg te duur. Want helaas is het maar al te waar, echt gezond eten is vaak duurder dan ongezond(er) voedsel.

Lees verder...

Document acties
Welkom

Foto van ons voor Welkomst portlet


Hallo, en welkom op onze blog; Stijl & Schatjes!


Wij zijn twee zussen die samen een blog zijn begonnen en schrijven over beauty, verzorging en het leven met en zonder jonge kinderen.


Nieuwsgierig naar wie wij zijn?

Lees verder bij Over ons